Fercullen Single Malt Irish Whiskey

Fercullen Single Malt är en sensationell irländsk single malt whiskey, den första som helt och hållet har destillerats vid Powerscourt Distillery. Denna unika whiskey tar sin inspiration från den natursköna Powerscourt Estate i grevskapet Wicklow och markerar en historisk återkomst för regionen, då detta är den första single malt-whiskeyn som destillerats och släppts från Wicklow på över 100 år.

illverkad av 100% mältat korn och lagrad i högkvalitativa bourbonfat, är Fercullen Single Malt en modig och smakrik whiskey som erbjuder flera lager av smak att utforska. Den är buteljerad vid 46% ABV, utan kylfiltrering, vilket ger den en naturlig karaktär och komplexitet. Denna whiskey är skapad för att njutas, delas och bevaras i minnet – perfekt för att göra varje stund speciell.

Smakprofil:

  • Doft: Kola, bakningskryddor, vanilj, äpplen, päron, mjukt läder, kanel, muskot och smöriga bakverk.
  • Smak: Vaniljkräm, mjuk ek, saltad karamell, digestivekex och tarte tatin.
  • Eftersmak: Värmande ekkryddor, mjukt läder, honungsglaserade mandlar och kokta frukter.

Fercullen Single Malt är en whiskey fylld med karaktär och djup, skapad för att avnjutas i lugn och ro. Oavsett om den serveras ren eller i sällskap av nära vänner, är det en whiskey som gör varje ögonblick minnesvärt.

Destillat

Scotch Whisky, Whisky

Ursprung

Skottland

Producent

Butelj

Flaska (700 ml) 549,00 kr

Alkoholhalt
46 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Fercullen Single Malt Irish Whiskey

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 549,00 kr
Artikelnr: 84363

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!