Innis & Gunn Toasted Oak IPA

Eklagrad IPA från succébryggeriet Innis & Gunn. Ölet har en balanserad beska och fruktighet med inslag av citrus och härliga vaniljtoner från eklagringen.

Historien om Innis & Gunn tar sin början 2002. En världsledande whiskyproducent har bestämt sig för att skapa en whisky med smak av ale. Bryggmästaren Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale. Tanken är att alen vid lagring på ek skall skänka karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagring på samma fat. Whiskyn lanseras och blir en succé.

Flera månader och litervis med bortkastat ale senare får Mr Sharp ett telefonsamtal som skall förändra allt. En chef vid destilleriet berättar att de anställda fyller flaskor med ölet som bara slängs bort. Arbetarna på golvet hade upptäckt det som ingen annan tänkt på – ölet smakade fantastiskt.

Innis & Gunn Toasted Oak IPA är en underbart balanserad och smakrik ale som bygger på samma recept som de India Pale Ales som skickades till Indien för hundratals år sedan.

Innis & Gunn Toasted Oak IPA är smaksatt med humletyperna Goldings och Styrian Goldings och sist men inte minst är eklagringen den enskilt viktigaste smakgivaren.

Klicka här för att se om Innis & Gunn Toasted Oak IPA finns på ditt närmsta Systembolag.

Ölsort

India Pale Ale (IPA)

Ursprung

Skottland

Producent

Innis & Gunn Brewing Company

Butelj

Flaska (330 ml) 18,90 kr

Alkoholhalt
5.6 % volymprocent
Humle

Goldings, Styrian Goldings

Malt

I&G Ale Malt, Wheat

Här kan du enkelt beställa

Innis & Gunn Toasted Oak IPA

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 18,90 kr
Artikelnr: 88530

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!