Litovel Classic

Litovel Classic är en stiltypisk ljus lager som går helt i linje med den tjeckiska traditionen att njuta av balanserad och välsmakande öl ofta med något lägre alkoholhalt. Litovel Classic vann bronsmedalj i kategorin "Lageröl i centraleuropeisk stil vid En Öl- och Whiskymässa i Göteborg 2016. Nu finns denna prisade tjeckiska kvalitetsöl även på 33cl burk.

Litovel Classic är en ljus tjeckisk lager med trevlig maltighet och balanserad humlebeska i traditionell pilsnerstil. Ölet har en fin råvarukaraktär där malten talar sitt tydliga språk. Hög kvalitet till bästa pris bland tjeckiska öl på flaska på Systembolaget.

I den lilla staden Litovel, som även namngett bryggeriet, har man bryggt öl ända sedan 1200-talet. Här inspireras bryggarna av att kombinera de anrika traditionerna med modern teknik. Det nuvarande bryggeriet har varit i bruk sedan 1893 och med stolthet brygger man än idag här klassisk tjeckisk öl på samma sätt som traditionen påbjuder genom generationer av ölbryggare.

Klicka här för att se om Litovel Classic finns på ditt närmsta Systembolag.

Ölsort

Ljus lager

Ursprung

Tjeckien

Producent

PMS Pivovary

Butelj

Burk (330 ml) 9,90 kr

Alkoholhalt
4 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Litovel Classic

till ditt lokala Systembolag

Burk (330 ml) 9,90 kr
Artikelnr: 1354

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!