Oppigårds Grim Lager

Oppigårds Bryggeri är tillbaka och denna gång med en riktigt ljus lageröl. På IK Grims gamla fotbollsplan har Oppigårds under tre års tid byggt upp ett nytt och modernt bryggeri. I det nya bryggverket kan man värma mäsken i olika temperatursteg för att på så sätt bättre påverka det slutliga ölets karaktär och smak.

Ölet Grim Lager är en riktigt ljus lageröl som bryggs på Oppigårds vanliga bryggvatten som man pumpar upp ur berget från 125 meters djup. Samma vatten som de bryggt öl på de senaste tolv åren. Nästan all malt är svensk pilsnermalt. Till den adderar man en liten giva ljus tysk karamellmalt. För att skapa ett öl med låg men balanserad beska och nyanserad humlearom har man valt en blandning av tyska och tjeckisk humle; Tettnanger, Saphir och Saaz. Det som slutligen ger ölet dess rena smaker är en kall jäsning med tysk lagerölsjäst följt av en lång och kall lagringsperiod.

Ölsort

Ljus lager

Ursprung

Producent

Oppigårds bryggeri

Butelj

Burk (330 ml) 17,00 kr

Alkoholhalt
5 % volymprocent
Humle

Tettnanger, Saphir och Saaz

Malt

Pilsnermalt och Carapils

Här kan du enkelt beställa

Oppigårds Grim Lager

till ditt lokala Systembolag

Burk (330 ml) 17,00 kr
Artikelnr: 82780


Säljs endast i helt kolli om 24 buteljer, antalet avrundas till närmaste kolliantal.

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!