Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru är en syrlig belgisk ale som tillverkas enligt urgamla traditioner på det legendariska bryggeriet Brouwerij Rodenbach som ligger i byn Roselare i Belgien. Här har man bryggt den rödbruna ölen sedan 1836 och lagrat den på Rodenbachs unika, gigantiska ekfat vilka innehåller en mjölksyrabakterie som ger ölen dess friska syra. Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad och 2/3 ekfatslagrad öl vilket ger den ett djup och en smak som ett bra Grand Cru-vin. Ölet har kallats - Belgiens Bourgogne - av den världsberömda ölkonnässören Michael Jackson.

Klicka här för att se om Rodenbach Grand Cru finns på ditt närmsta systembolag.

Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad öl och 2/3 öl som lagrats i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Den långa lagringstiden ger Rodenbach Grand Cru en karaktäristisk syra som bildas genom naturlig oxidation och mjölksyrafermentering, medan eken levererar smaker av vanilj som kompletterar den fruktiga maltkaraktären perfekt. Resultatet är en mycket komplex öl med tydlig fatkaraktär och vinösa toner. Ölet har en lång eftersmak.

Rodenbach Grand Cru – fakta om bryggeriet 

Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hans hustru Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla.

Ölsort

Ale

Ursprung

Belgien

Producent

Rodenbach

Butelj

Flaska (330 ml) 34,90 kr

Alkoholhalt
6 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Rodenbach Grand Cru

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 34,90 kr
Artikelnr: 1270

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!