Ruddles County Country Ale

Ruddles County Country Ale är en urklassisk engelsk ale men som bryggs med den mycket ovanliga humlesorten Bramling Cross. Denna något bortglömda humlesorten ger ölet en ton av svartvinbär. Vidare hare Ruddles County en krispig beska med toner av toffee och karamell.

Med sin något lägre alkoholhalt (4,3%) är Ruddles County ”sessionable” ale i ur-engelsk tappning. Den passar utmärkt som måltidsdryck eller att avnjuta bara som den är i ett brittiskt pintglas.

Visste du att Ruddles County vann guld i den allra första upplagan av World Beer Cup 1996?

Bramling Cross – en ovanlig humlesort.

Humlesorten Bramling Cross togs fram 1927 av professor Salmon. Det är en korsning av sorterna Bramling (en av de ursprungliga golding-sorterna) och Manitoba, en kanadensisk vildhumlesort. Orsaken var att bryggeriet behövde en sort som var tolerant mot en sjukdom som hade drabbat engelsk humle vid den här tiden. För att vara en brittisk humle har Bramling Cross drag av amerikanska humlesorter vilket ger denna britt vissa drag av US craft beer. Humlen ger Ruddles County en intressant, fruktig, svartvinbärs- och citruskaraktär i denna traditionella ale.

Ölsort

Ale

Ursprung

England

Producent

Greene King

Butelj

Burk (500 ml) 19,90 kr

Alkoholhalt
4.3 % volymprocent
Humle

Goldings, Challenger & Bramling Cross

Malt

Pale & Crystal

Här kan du enkelt beställa

Ruddles County Country Ale

till ditt lokala Systembolag

Burk (500 ml) 19,90 kr
Artikelnr: 1208

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!