Stowford Press Low Alcohol

Alkoholfri cider från engelska Westons Cider.

Stowford Press Low Alcohol är en engelsk cider med ljus, gyllengul färg. Doften är fruktig med tydlig karaktär av röda äpplen och inslag av persika och nötter. Smaken är torr och fruktig med viss sötma samt en tydlig karaktär av röda äpplen med inslag av persika och citrus.

Serveras till lättare rätter av fisk och fläskkött eller avnjuts som en uppfriskande törstsläckare. Bör serveras vid en temperatur runt 8 °C.

Bakom cidern ligger Westons Cider, ett familjeföretag som startades redan 1880 av Henry Weston. Allt startade i byn Much Marcle, mellan Birmingham och Cardiff, och där är verksamheten än idag belägen. Företaget drivs av Mrs Helen Thomas, Henrys barnbarnsbarn.

Av tradition gör man engelsk cider på speciella äpplen som är något mindre än vanliga äpplen. Dessa äpplen är i stort sett oätliga eftersom de är mycket syrliga och har ett tjockt, fiberrikt skal. Däremot gör dessa egenskaper dem alldeles utmärkta till att pressa och jäsa musten till cider.

Cidern bryggs efter gamla recept vilket i kombination med frukten ger Westons cider den unika smaken. Än idag används samma äppel- och päronodlingar som Henry Weston nyttjade när produktionen startade.

Klicka här för att se om Stowford Press Low Alcohol finns på ditt närmsta Systembolag.

Cidersort

Alkoholfri cider

Ursprung

England

Producent

Westons Cider

Butelj

Flaska (330 ml) 12,40 kr

Alkoholhalt
0.5 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Stowford Press Low Alcohol

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 12,40 kr
Artikelnr: 1989

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!