Stowford Press Medium Dry

Stowford Press har en stor doft med tydlig karaktär av torkade äpplen, inslag av akaciahonung och citrusskal. Smaken är halvtorr, något syrlig med tydlig karaktär av äpplen med inslag av akaciahonung och citrusskal.

Stowford Press passar bäst till rätter av fläsk eller kyckling, men är även en utmärkt sällskapsdryck.

Bakom cidern ligger Westons Cider, ett familjeföretag som startades redan 1880 av Henry Weston. Allt startade i byn Much Marcle, mellan Birmingham och Cardiff, och där är verksamheten än idag belägen. Företaget drivs av Mrs Helen Thomas, Henrys barnbarnsbarn.

Av tradition gör man engelsk cider på speciella äpplen som är något mindre än vanliga äpplen. Dessa äpplen är i stort sett oätliga eftersom de är mycket syrliga och har ett tjockt, fiberrikt skal. Däremot gör dessa egenskaper dem alldeles utmärkta till att pressa och jäsa musten till cider. Vid produktionen av Stowford Press pressas äpplena i fruktpressar och därefter jäser musten naturligt på stora ståltankar om 200 000 liter. Efter avslutad jäsning vilar cidern på stora ekfat innan buteljering.

Cidern bryggs efter gamla recept vilket i kombination med frukten ger Westons cider den unika smaken. Än idag används samma äppel- och päronodlingar som Henry Weston nyttjade när produktionen startade.

Klicka här för att se om Stowford Press finns på ditt närmsta Systembolag.

Cidersort

Halvtorr cider

Ursprung

England

Producent

Westons Cider

Butelj

Flaska (330 ml) 19,20 kr

Alkoholhalt
4.5 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Stowford Press Medium Dry

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 19,20 kr
Artikelnr: 1815

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!