Wyld Wood Organic Apple

Ekologisk cider från engelska Westons Cider.

Wyld Wood Organic Apple har en nyanserad och fruktig doft med inslag av mogna röda äpplen och halm. Smaken är torr, nyanserad och fruktig med inslag av röda äpplen och halm.

Westons Cider är ett familjeföretag som startades redan 1880 av Henry Weston i byn Much Marcle, belägen mellan Birmingham och Cardiff där det än idag är beläget. Företaget drivs av MrsHelen Thomas, Henrys barnbarnsbarn. Av tradition gör man engelsk cider på speciella äpplen som är något mindre än vanliga äpplen. Dessa äpplen är i stort sett oätliga eftersom de är mycket syrliga och har ett tjockt, fiberrikt skal. Däremot gör dessa egenskaper dem alldeles utmärkta till att pressa och jäsa musten till cider.

Cidern bryggs efter gamla recept vilket i kombination med frukten ger Westons cider den unika smaken. Än idag används samma äppel- och päronodlingar som Henry Weston nyttjade när produktionen startade.

Klicka här för att se om Wyld Wood Organic Apple finns på ditt närmsta Systembolag.

Cidersort

Torr cider

Ursprung

England

Producent

Westons Cider

Butelj

Flaska (500 ml) 29,90 kr

Alkoholhalt
6 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Wyld Wood Organic Apple

till ditt lokala Systembolag

Flaska (500 ml) 29,90 kr
Artikelnr: 1866

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!