Caorunn Gin

Caorunn Gin lanserades 2009 och har snabbt blivit en storsäljare inom superpremium-kategorin. Tillverkningen sker på Balmenach Distillery i Speyside. Destilleriet grundades 1824 och ligger i hjärtat av whiskyområdet Speyside.

Klicka här för att beställa Caorunn Gin.

Caorunn betyder rönnbär på gaelic och rönnbär är en av de 5 skotska ingredienserna som Caorunn är kryddad med. Simon Buley som är Caorunn´s innovativa Gin Master såg möjligheten att göra en gin på 5 skotska ”botanicals”. Alla 5 ingredienser växer inom 2 kilometer från destilleriet och Simon själv går ut och plockar dessa unika växter. Han vet när och var bästa tillfället är för att ge Caorunn Gin den perfekta smaken.

Alla 5 ingredienser spelar såklart en viktig roll och ger Caorunn Gin en helt unik smak. De 5 botanicals är Rönnbär, Pors, Ljung, Maskrosblad och Caol Blush Äpplen. Kryddor som enbär, korrianderfrön, angelikarot, apelsin/citronskal, bark från cassia och andra kryddor används i kombination med de 5 skotska kryddorna för att få fram en balanserad och välkomponerad gin.

Tillverkningen är helt unik då man använder en så kallad ”Copper Berry Chamber”. Denna antika apparat användes förritiden för att få fram oljor till bland annat parfymer. Det är en tiltad, cylinder kopparpanna som man skjuter in 4 perforerade bleck. Varje våning fylls med kryddor som täcker hela cylindern, detta gör att all ånga måste forcerad sig igenom all lager av kryddor i pannan. Vilken våning som vilken krydda ska ligga på för att få ut den perfekta smaken är Simon Buley expert på.

Simon Buley´s expertis, omgivningen med de perfekta förutsättningarna för gintillverkning och noggrant utvalda kryddor är vad som skapat superpremiumginen Caorunn Scottish Gin.

Caorunn G&T Perfect Serve

5cl Caorunn Gin

Massor av is

Tonic water

Garnera med tunt skivade röda äppelskivor.

Kan serveras i både baloon-vinglasglas och i Collinsglas (drinkglas)

Att tänka på: Is kyler is så om du vill undvika att drinken urvattnas snabbt ska du inte snåla på isen.

Destillat

Gin

Ursprung

Skottland

Producent

Caorunn

Butelj

Flaska (700 ml) 489,00 kr

Alkoholhalt
41.8 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Caorunn Gin

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 489,00 kr
Artikelnr: 87619

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!