Langley's Old Tom Gin

Gin har seglat upp som en glödhet trend de senaste åren och drivs av cocktailscenen som blandar riktigt bra drinkar på denna urtypiska kryddade spritsort. . Old Tom Gin är något sötare än den klassiska London Dry Gin och blev mycket populär under 1700-talet i England men i modern tid har denna gin-typ nästan glömts bort och få märken erbjuder Old Tom. Men stilen upplever en revival inom ”Craft Cocktail”-scenen och är ett måste för en bartender.

Langley´s är ett nytt ginmärke inom craft-destillery-scenen. Märket släppte sin första Gin 2013 och så sent som 2016 lanserades Langley´s Old Tom Gin. Succén har inte låtit vänta på sig och 2018 vann Langley’s Old Tom Gin en silver vid den internationella dryckestävlingen WORLD GIN AWARDS.

Receptet till Langley’s Old Tom Gin är baserat på ett gammalt recept från 1891. Detta är en gin av hög kvalité som levererar smaker och hemligheter från en svunnen tid. Ginen är något sötare än klassisk London Dry Gin och har en rundare och djupare smakprofil.

Old Tom Gin är en hörnsten i den klassiska drinken Tom Collins men funkar även extremt bra i en klassisk gin-tonic och ger då en något sötare och djupare smakprofil åt kanske världens mest druckna drink.

Tom Collins, drinkrecept:

Fyll ett highball glas till hälften med is. Häll i 50 ml Langley’s Old Tom, 20 ml färskpressad citronjuice,
10 ml sockerlag och toppa upp med sodavatten. Rör om och dekorera med en citronskiva. Servera och njut.

Smak: Tydlig ton av enbär med inslag av fänkål, muskotnöt, citronskal och koriander som utvecklas till en mjuk och söt finish som stannar länge i munnen. Smaken är lite mer intensiv och sötare än en klassiks London Dry Gin.

Namnet Old Tom Gin härstammar ur förbudstider

Under 1700-talet var försäljning av gin förbjudet i London. Följaktligen gick produktionen under jord och ginälskare som ville dricka den klassiska drycken fick hålla utkik efter en träplatta på väggen i puben. Träplattan bar en bild av en ökänd svart katt (Old Tom). Man betalade, viskade ett lösenord och vips rann en shot av gin ut ur ett rör under kattens tass.

Destillat

Gin

Ursprung

England

Producent

Langley's

Butelj

Flaska (700 ml) 299,00 kr

Alkoholhalt
47 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Langley’s Old Tom Gin

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 299,00 kr
Artikelnr: 339

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!