Teeling Blackpitts

Med en rejäl rökighet på 55 ppm har Teeling trippeldestillerat denna single malt där man tagit inspiration från deras 24-åriga single malt som blev utsedd till väldens bästa whiskey vid World Whisky Awards 2019. Teeling Blackpitts har även nyligen utsetts till världens bästa irländska whiskey utan åldersangivelse vid World Whisky Awards 2021.

Namnet Blackpitts kommer från det område i närheten av destilleriet i hjärtat av Dublin där det en gång i tiden bereddes och röktes malt för den stora whiskeyindustrin i staden.

En tredjedel av Teeling Blackpitts Peated Single Malt har lagrats på sauternesvinfat vilket ger whiskeyn ett fruktigt djup. Två tredjedelar har lagrats på ex-Bourbonfat vilket låter den maltiga rökigheten att skina igenom och ge whiskeyn en distinkt rökighet som mera påminner om lägereld än de medicinala toner som kan uppstå vid destillering och lagring av rökig maltwhisky. Genom att undvika kylfiltrering och med en alkoholstyrka på 46% finner man här en ny stjärna på den svenska single malt himlen.

Detta är en av de få rökiga whiskeys från den gröna ön och det kommer bli en given succé bland de svenska röktörstande whiskeykonsumenterna. Teeling Blackpitts har även nyligen utsetts till världens bästa irländska whiskey utan åldersangivelse vid World Whisky Awards 2021.

 

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.

Destillat

Irish Whiskey, Whisky

Ursprung

Producent

Teeling Whiskey

Butelj

Flaska (700 ml) 619,00 kr

Alkoholhalt
46 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Teeling Blackpitts

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 619,00 kr
Artikelnr: 11675

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!