Teerenpeli 10 YO Single Malt

För drygt 10 år sedan låg snön djup och vinterns kyla gjorde sig påmind i finska Lahtis, men inne på destilleriet Teerenpeli var det varmt och gott mellan de två whiskypannorna. Oberoende av det omgivande klimatet sipprade spriten i en stabil rännil genom ”spiritsafen” på sin väg mot de stundande faten. Detta destillat skulle sedermera läggas på två typer av fat nämligen ex-Bourbon och före detta spanska sherryfat.

Ett decennium senare får vi chansen att prova denna finska högklassiga singelmalt whisky, vilket ger oss en mycket angenäm upplevelse. Gyllengul till färgen och med en doft av rejäl maltighet och värmande vaniljtoner samt söt lakrits. I smaken finner man lätt oljiga ek med en distinkt kryddighet i nyanser av peppar, fruktgodis och salmiak.

Det finska whiskyundret Teerenpeli är destilleriet som gått från klarhet till klarhet, från okänd till världskänd och sedan IWSC krönte dem till årets whiskyproducent 2020 har de nu helt klart stjärnstatus.

Destillat

Whisky

Ursprung

Finland

Producent

Teerenpeli Distillery

Butelj

Flaska (500 ml) 949,00 kr

Alkoholhalt
43 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Teerenpeli 10 YO Single Malt

till ditt lokala Systembolag

Flaska (500 ml) 949,00 kr
Artikelnr: 84919

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!