Öl till kräftskivan

Äntligen har vi nått fram till augustis höjdpunkt – kräftsäsongen! Få saker är så ölvänliga som just kräftor. Vilken öl du ska välja beror ju självklart först och främst på vad du tycker om men även vilken typ av kräftor som ska ätas och hur de är tillagade. Ett tips är att köpa hem några olika sorter så kan alla gäster hitta en öl de gillar. Vi har valt ut några favoriter till sensommarens skivor.

Innis & Gunn Original är en fruktig och maltig eklagrad ale med medelstor beska och inslag av fat, vanilj, torkad aprikos och honung. Underbart god tillsammans med kräftorna. Läs mer och se om Innis & Gunn Original finns i din närmsta Systembolagsbutik här.

kraftor_innis

Greene King Double Hop Monster IPA är en balanserad India Pale Ale som med sin humlearomatiska ton och trevliga beska passar fint till kräftornas sälta. Läs mer och beställ här.

Bombardier Premium Bitter har en brödig smak med medelstor beska och inslag av malt och humle. Klassisk engelsk bryggartradition som möter de svenska kräftsmakerna på bästa sätt. Läs mer och se om Bombardier finns i din närmsta Systembolagsbutik här.

Tyska Jever är en ljus pilsner som med sin härligt uppfriskande karaktär passar perfekt som törstsläckare på skivan. Ölet har en stor beska och medelfyllig, ren och frisk smak. Läs mer och se om Jever finns i din närmsta Systembolagsbutik här.

För dig som är ute efter ett alternativ till ölen passar irländska Magners Original utmärkt till både kräftorna och tillbehören. En halvtorr cider med tydlig karaktär av äpplen och härlig fruktighet. Läs mer och se om Magners finns i din närmsta Systembolagsbutik här.

kraftor_text

Skrivet av David Ask 1 juli, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!