Ölkollens öltips till midsommar

Midsommar närmar sig och till firandet hör såklart festlig mat, en dans runt stången och god öl i glasen. Här kommer Ölkollens öltips till midsommarfirandet.

Öl har faktiskt varit midsommarfirandets självklara dryck ända sedan 1200-talet och i Sverige dricks det mer öl vid just midsommar än under någon annan högtid.

Vi har valt ut några riktiga guldkorn som passar perfekt till firandet, så oavsett om du letar efter öl till sillen, buffén eller grillen så har vi tipsen för en riktigt god midsommar.

Litovel_400x400

Litovel Classic

Litovel Classic är en ljus tjeckisk lager med trevlig maltighet och balanserad humlebeska i traditionell pilsnerstil. Ölet har en fin råvarukaraktär där malten talar sitt tydliga språk. Hög kvalitet till bästa pris bland tjeckiska öl på burk på Systembolaget. Litovel Classic vann nyligen bronsmedalj i klassen ”Lageröl i centraleuropeisk stil” vid En Öl- & Whiskeymässa i Göteborg 2016. Artnr 1354, 9,90 kr. Läs mer här.

Twisted

Twisted Thistle IPA

Twisted Thistle IPA är en smakrik öl med fruktiga citrustoner och balanserad beska. Ölet har en nyanserad smak av aprikos, honung och knäck. Stilen på Twisted Thistle är som en skotsk IPA från regionen ska vara – balanserad och angenäm att dricka. Vi rekommenderar den till grillade kötträtter, gärna av nöt eller lamm. Artnr 1513, 18,90 kr. Läs mer här.

Innis & Gunn Lager Beer

Innis & Gunn Lager Beer är bryggd med Innis & Gunn’s egna jäststam och smaksatt med lagermalt, humlesorterna Super Styrian and Styrian Goldings och sist men inte minst malt gjord på nakenhavre. En riktigt bra lageröl. Artnr 89106, 15,90 kr. Läs mer här.

 

Chimay Blå

Chimay Blå

Chimay Blå har en mycket fyllig smak med rondör och finess med inslag av knäck och medelstor beska. Opastöriserad med jästfällning i flaskan. Servera till robusta kötträtter eller tillsammans med halvhårda, milda ostar. Artnr 1651, 31,90 kr. Läs mer här.

Rum Finish

Innis & Gunn Rum Finish

Smakrik öl som slutlagrats på ekfat som tidigare innehållit rom. Ölet har fina romtoner med inslag av vanilj, medelstor beska, fruktig och komplex smak. Avnjut tillsammans med sillen eller bara som den är. Artnr 11598, 21,90 kr. Läs mer här.

Gaffel Kölsch

Gaffel Kölsch

Ingen midsommar utan en Kölsch som man säger i Köln. Gaffel Kölsch har en underbart frisk och karaktärsfull råvarusmak med härlig beska och toner av humle. Den påminner om en lager i stilen men med en djupare och fylligare smak. Artnr 1320, 16,90 kr. Läs mer här.

Skrivet av Michael Karlberg 21 juni, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!