Prisbelönt årgångsöl från Rodenbach släpps på Systembolaget 17 november.

Den 17 november är det dags för hyllade Rodenbach att återigen släppa en begränsad upplaga av sitt årgångsöl, Rodenbach Vintage, i Systembolagets tillfälliga sortiment. Detta exklusiva årgångsöl har lagrats i två år på ekfat och prisas ofta på stora internationella öltävlingar och vann så sent som 2018 guld i kategorin ”World’s Best Sour Beer” på World Beer Awards. Endast 8000 flaskor kommer till Sverige. Artikel 1138101, priset ligger på 115 kr för 75 cl belgisk surölskultur.

Varje år väljer bryggmästaren Rudi Ghequire ut det absolut bästa ekfatet, eller ”foeder”, som går att hitta bland Rodenbach´s ekfat som finns i lagringshuset på det legendariska belgiska bryggeriet. Till 2018 års Vintage valde han ut ”foeder” nr 220 som lagrat och syrat Rodenbachs ljuvliga ale och som Rudi tyckte var ovanligt utsökt.

Rodenbach Vintage består till 100 % av fatlagrad öl som legat på bryggeriets gigantiskt stora fat av ek. I ekfaten sker en helt underbar process där fatens egen speciella laktosbakterie syrar ölen vilket i sin tur ger Rodenbach sin unika och kittlande smakupplevelse. Ölet karaktäriseras av en ljuvligt syrlig smak med toner av karamell, honung och ek med inslag av vanilj, körsbär och lakrits.

Det mytomspunna belgiska bryggeriet Brouwereij Rodenbach har skapat sin speciella öl i närmare 200 år. Så varje gång du dricker en klunk Rodenbach dricker du också en del av ett mäktigt belgiskt kulturarv inom ölens magiska värld.

Foeder Rodenbach

I Systembolagets fasta sortiment finner du även Rodenbach Grand Cru (nr 127003) som består av 2/3 lagrad öl och 1/3 olagrad öl samt Rodenbach Alexander (nr 1173601) som innehåller 100% lagrad öl och som smaksatts med körsbär.

Rodenbach Vintage

Artikelnummer: 1138101.
Pris: 115 kr.
Släpps: 17 november
Alkoholhalt: 7%

Skrivet av Michael Karlberg 16 november, 2020

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!