Prisbelönt årgångsöl från Rodenbach släpps på Systembolaget 8 november.

Den 8 november lanseras en begränsad upplaga av belgiska Rodenbach Vintage 2017 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Detta exklusiva årgångsöl har lagrats i två år på ekfat och prisas ofta på stora internationella öltävlingar och vann så sent som 2018 guld i kategorin ”World’s Best Sour Beer” på World Beer Awards. Endast 7000 flaskor kommer till Sverige. Artikel 11745, pris 115kr.

På det anrika bryggeriet Rodenbach väljer bryggmästaren Rudi Ghequire varje år ut det fat, eller ”foeder”, som presterat bäst under året och därmed får ingå i det årets Vintage.

Varje år väljer bryggmästaren Rudi Ghequire ut det absolut bästa ekfatet, eller ”foeder”, som går att hitta bland Rodenbach´s ekfat som finns i lagringshuset på det legendariska belgiska bryggeriet. Till årets Vintage valde han ut ”foeder” nr 198 som lagrat och syrat Rodenbachs ljuvliga ale sedan 2017 och som Rudi tyckte var ovanligt utsökt.

Rodenbach Vintage består till 100 % av fatlagrad öl som legat på deras gigantiskt stora fat av ek. I ekfaten sker en helt underbar process där fatens egna speciella laktosbakteri syrar ölen vilket i sin tur ger Rodenbach sin unika och kittlande smakupplevelse. Ölet karaktäriseras av en ljuvligt syrlig smak med toner av karamell, honung och ek med inslag av vanilj, körsbär och lakrits.

Det mytomspunna belgiska bryggeriet Brouwereij Rodenbach har skapat sin speciella öl i närmare 200 år. Så varje gång du dricker en klunk Rodenbach dricker du också en del av ett mäktigt belgiskt kulturarv inom ölens magiska värld.

I Systembolagets fasta sortiment finner du även Rodenbach Grand Cru (nr 127003) som består av 2/3 lagrad öl och 1/3 olagrad öl samt Rodenbach Alexander (nr 1173601) som innehåller 100% lagrad öl och som smaksatts med Körsbär.

Rodenbach Vintage

Artikelnummer: 11745.
Pris: 115 kr.
Släpps: 16 november
Alkoholhalt: 7%

Skrivet av Michael Karlberg 4 november, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!