Rodenbach Caractére Rouge i exklusivt släpp 8 juli

Den 8 juli lanseras en begränsad upplaga av det exklusiva ölet Rodenbach Caractère Rouge på Systembolaget. Ölet har hyllats runt om i världen och har bland annat fått 100 poäng på ölsajten Ratebeer.

Rodenbach Caractère Rouge togs ursprungligen fram som ett testprojekt tillsammans med den hyllade Michelinkocken Viki Geunes. Det unika ölet gjorde snabbt succé och numera gläds ölälskare runt om i världen så snart det belgiska bryggeriet släpper en ny batch.

Viki Geunes

Viki Geunes

Vid tillverkningen av Rodenbach Caractère Rouge lagras ölet först i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Därefter macereras färska körsbär, hallon och tranbär i det under sex månader. Resultatet är ett fantastiskt öl med komplex och vinös karaktär. Rodenbach Caractère Rouge har en bärig doft av hallon, körsbär, tranbär, citrus och örter med inslag av karamell. Smaken är härligt syrlig med tydlig karaktär av bär och en lång eftersmak.

Bakom ölet ligger bryggeriet Brouwereij Rodenbach som i närmare 200 år tillverkat sin unika flamländska ale. I Systembolagets ordinarie sortiment hittar du två andra ölsorter från det belgiska bryggeriet; Rodenbach Grand Cru och Rodenbach.

Rodenbach ekfat

Ekfat, eller s.k. ”foeders” där ölet lagras.

Pris: 119,90 kr.
Artnr: 11276
Lanseringsdatum: 8 juli 2016
Alkoholhalt: 7 %
Flaskstorlek: 75 cl

Skrivet av Michael Karlberg 1 juli, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!