Rodenbach FruitAge – ölnördens cocktail?

Det legendariska belgiska bryggeriet Brouwerij Rodenbach släpper nu en fruktöl med 100% naturliga ingredienser i Systembolagets beställningssortiment.

Beställ Rodenbach FruitAge via Systembolagets beställningssortiment här.

Rodenbach FruitAge är en lagrad syrlig öl med smak av körsbär och fläder. FruitAge representerar det uråldriga sättet att skapa öl men levererar en smakprofil av en fräsch sommarcocktail. Artikelnummer 5150703 och pris 21,90 kr/st.

Belgisk urtraditionell ölkultur möter det moderna samhällets smakpreferenser. Rodenbach FruitAge är en utsökt och uppfriskande fruktöl med låg alkoholhalt.

En öldrink för ölnörden.

Den balanserade syran i ölet kommer från mjölksyrakultiveringen som finns naturligt i Rodenbachs uråldriga ekfat, vissa så gamla som 150 år. Smaken hos Rodenbach FruitAge är precis som namnet antyder underbart fruktigt. Det häftigaste av allt är att detta uråldriga sätt att skapa öl levererar en smakprofil som möter den moderna människans smakpreferenser av en sommarcocktail. Vi tror att detta är den perfekta öldrinken för ölnörden.

Rodenbachs uråldriga ekfat, vissa så gamla som 150 år.

Ölet består av 75% olagrad öl och 25% öl som lagrats på ekfat i 2 år, sedan tillsätter man färska körsbär och fläderbär. Rodenbach FruitAge är en av få fruktöl som innehåller 100% naturliga ingredienser

Rodenbach FruitAge kan drickas som den är men bryggmästaren Rudi Gheguire avnjuter den gärna med is, en skiva lime och mynta: den perfekta ölcocktailen.

Brouwerij Rodenbach har i nästan 200 år tillverkat sin unika flamländska ale och vinner årligen priser för sina öl. Bryggeriet har blivit känt världen över för sina oud bruins, en typ av ekfatslagrad öl i flamländsk stil. Bryggeriet har gamla anor och grundades redan 1836 i byn Roeselare av Pedro Rodenbach och hans fru Regina Wauters.

I Systembolagets fasta sortiment hittar du Rodenbach Alexander, nr 1173601. En öl gjord på ett likande sätt och som smaksatts med enbart körsbär. Du finner också Rodenbach Grand Cru, nr 127003 i Systembolagets fasta sortiment. Den består av ¾ lagrad öl och ¼ olagrad öl där man inte har tillsatt någon frukt.

Rodenbach FruitAge

Pris: 21,90 kr
Art. nr: 5150703
Release: 26 april 2021
Alkoholhalt: 3,9 %
Flaskstorlek: 25 cl

Skrivet av Michael Karlberg 27 april, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!