Rodenbach Grand Cru – Belgiens Bourgogne på systembolaget i september.

Rodenbach Grand Cru är en syrlig belgisk ale som tillverkas enligt urgamla traditioner på det legendariska bryggeriet Brouwerij Rodenbach som ligger i byn Roselare i Belgien. Här har man bryggt den rödbruna ölen sedan 1836 och lagrat den på Rodenbachs unika, gigantiska ekfat vilka innehåller en mjölksyrabakterie som ger ölen dess friska syra. Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad och 2/3 ekfatslagrad öl vilket ger den ett djup och en smak som ett bra Grand Cru-vin. Ölet kallades - Belgiens Bourgogne - av den världsberömda ölkonnässören Michael Jackson.

Klicka här för att se om Rodenbach Grand Cru finns på ditt närmsta systembolag.

Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad öl och 2/3 öl som lagrats i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Den långa lagringstiden ger Rodenbach Grand Cru en karaktäristisk syra som bildas genom naturlig oxidation och mjölksyrafermentering, medan eken levererar smaker av vanilj som kompletterar den fruktiga maltkaraktären perfekt. Resultatet är en mycket komplex öl med tydlig fatkaraktär och vinösa toner. Ölet har en lång eftersmak. 

Rodenbach Grand Cru – fakta om bryggeriet 

Rodenbach grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hans hustru Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla. Dessa sparas som en del av Flanderns industrihistoria. 

Rodenbach Grand Cru 

Pris27.90 kr
Art. nr127003
Release: 2 september 2019
Alkoholhalt6 %
Flaskstorlek33 cl 

Skrivet av Michael Karlberg 28 augusti, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!