Rodenbach Grand Cru försvarade guldet

Den belgiska ölen Rodenbach Grand Cru vann i helgen guldmedalj i kategorin "specialöl" under En Öl- & Whiskymässa i Göteborg. Det var andra året i rad som man tog hem det prestigefyllda priset. Att ölet som görs av 1/3 ungt belgiskt öl och 2/3 öl som lagrats på stora ekfat tar hem priset igen är kanske inte så konstigt då den prisas varje år världen över som ett av världens bäst öl. Vi på Ölkollen kan inte annat än att hålla med. Rodenbach Grand Cru är fantastisk.

Att ölet som görs av 1/3 ungt belgiskt öl och 2/3 öl som lagrats på stora ekfat tar hem priset igen är kanske inte så konstigt då den prisas varje år världen över som ett av världens bäst öl. Vi på Ölkollen kan inte annat än att hålla med. Rodenbach Grand Cru är fantastisk.

Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad öl och 2/3 öl som lagrats i två år på bryggeriets gigantiska ekfat. Den långa lagringstiden ger Rodenbach Grand Cru en karaktäristisk syra som bildas genom naturlig oxidation och mjölksyrafermentering, medan eken ger den en vaniljliknande smak som kompletterar den fruktiga maltkaraktären. Resultatet är en komplex öl med tydlig fatkaraktär och vinösa toner. På sajten ratebeer.com har Rodenbach fått betyget 98/100. Man beskriver eftersmaken som värdig ett fantastiskt vin.

Klicka här för att beställa den prisbelönta Rodenbach Grand Cru

Rodenbach3

Rodenbach Grand Cru

 

 

Skrivet av Michael Karlberg 26 april, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!