RODENBACH VINTAGE – PRISBELÖNT ÅRGÅNGSÖL SNART PÅ SYSTEMBOLAGET

Den 18 november lanseras en begränsad upplaga av belgiska Rodenbach Vintage 2014 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det exklusiva årgångsölet har lagrats i två år på ekfat och utsågs till ”World’s Best Oud Bruin” på World Beer Awards 2016.

På det anrika bryggeriet Rodenbach väljer bryggmästaren Rudi Ghequire varje år ut det fat, eller ”foeder”, som presterat bäst under året och därmed får ingå i Rodenbach Vintage. Årgång 2014 har lagrats i två år på fat 192, ett 61 år gammalt fat som är känt som ett av bryggeriets främsta.

Rodenbach Vintage består till 100 % av lagrad öl vilket ger en fantastisk smakupplevelse. Årgång 2014 räknas som en av de bästa från bryggeriet och har en unikt balanserad sötma och syrlighet tillsammans med en komplex och lång eftersmak. Ölet karaktäriseras av en syrlig smak med toner av karamell, honung och ek med inslag av vanilj, körsbär och lakrits.

På den prestigefyllda tävlingen World Beer Awards utsågs Rodenbach Vintage 2014 till ”World’s Best Oud Bruin”. Öltävlingen är en av de största i Europa med hundratals bidrag som blindprovas av en expertjury.

Artikelnummer 17001. Pris: 99,90 kr.
Släpps: 18 november

Skrivet av Michael Karlberg 2 november, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!