Rodenbach Vintage – prisbelönt årgångsöl snart på Systembolaget

Den 20 november lanseras en begränsad upplaga av belgiska Rodenbach Vintage 2013 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det exklusiva årgångsölet har lagrats i två år på ekfat och utsågs till ”World’s Best Vintage Beer” på World Beer Awards 2015.

På det anrika bryggeriet Rodenbach väljer bryggmästaren Rudi Ghequire varje år ut det fat, eller ”foeder”, som presterat bäst under året och därmed får ingå i Rodenbach Vintage. Årgång 2013 har lagrats i två år på fat 149, ett 59 år gammalt fat som är känt som ett av bryggeriets främsta. Fatet har till och med fått smeknamnet ”The Sire” tack vare de många förstklassiga öl det gett genom åren.

Foeder

Rodenbach Vintage består till 100 % av lagrad öl vilket ger en fantastisk smakupplevelse. Årgång 2013 räknas som en av de bästa från bryggeriet och har en unikt balanserad sötma och syrlighet tillsammans med en komplex och lång eftersmak. Ölet karaktäriseras av en syrlig smak med toner av karamell, honung och ek med inslag av vanilj, körsbär och lakrits.

På den prestigefyllda tävlingen World Beer Awards utsågs Rodenbach Vintage 2013 till ”World’s Best Vintage Beer”. Öltävlingen är en av de största i Europa med hundratals bidrag som blindprovas av en expertjury.

Artikelnummer 11621. Pris: 99,90 kr.

Rodenbach Vintage

Skrivet av David Ask 14 oktober, 2015

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!