Rodenbach

Välkommen till en exklusiv och innovativ provning i samarbete med Rodenbach och The Bishops Arms. Låt Rodenbachs legendariska bryggmästare Rudi Ghequire guida dig igenom fyra olika sorter från det belgiska bryggeriet. Rodenbach Classic, Rodenbach Grand Cru, Rodenbach Vintage och Rodenbach Alexander.

RODENBACH – HEM TILL VÄRLDSBERÖMD FLAMLÄNDSK ÖL

I belgiska Roeselare hittar man en av världens främsta producenter av öltypen oud bruin. På Rodenbach har man bryggt det unika flamländska ölet i mer än 175 år.

Bryggeriet Rodenbach har blivit känt världen över för sina oud bruins, en typ av ekfatslagrad öl i flamländsk stil. Bryggeriet har gamla anor och grundades redan 1836 i byn Roeselare av Pedro Rodenbach och hans fru Regina Wauters.

1864 tog deras son Edward över bryggeriet och under hans ledning fick det genomgå en fantastisk utveckling. Det är dock Edwards son Eugene som man har ölets unika kvalitet och enastående karaktär att tacka. Han reste till England för att studera hur man på bästa sätt kunde optimera lagringen på ekfat och när han 1878 tog över bryggeriet var det dessa kunskaper som banade vägen framåt. Än idag använder Rodenbach samma traditionella metoder som de Eugene instiftade för mer än 135 år sedan.

Skrivet av Michael Karlberg 16 april, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!