Westons – engelsk kvalitetscider sedan 1880

Det engelska familjecideriet Westons har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1880 då Henry Weston grundade verksamheten. Ciderhuset är än idag beläget på samma plats som för drygt 130 år sedan, i den lilla byn Much Marcle mellan Birmingham och Cardiff.

Idag är det Helen Thomas, Henrys barnbarnsbarn som driver det cidertillverkande familjeföretaget framåt. Cidern bryggs efter gamla recept vilket i kombination med frukten ger Westons cider den unika smaken. Än idag används samma äppel- och päronodlingar som Henry Weston nyttjade när produktionen startade.

Henry Weston

Henry Weston

Av tradition gör man engelsk cider på speciella äpplen som är något mindre än vanliga äpplen. Dessa äpplen är i stort sett oätliga eftersom de är mycket syrliga och har ett tjockt, fiberrikt skal. Däremot gör dessa egenskaper dem alldeles utmärkta till att pressa och jäsa musten till cider.

Tillsammans med kvalitativa råvaror, kunskap och erfarenhet skapar Westons en cider som står sig stark såväl på den inhemska som den internationella marknaden. Westons är idag Storbritanniens största oberoende ciderproducent vars produkter uppskattas av ciderälskare runt om i världen.

Cidermakare på Westons

Cidermakare på Westons

Läs mer och beställ någon av cidersorterna från Westons via länkarna; Stowford Press Medium Dry, Stowford Press Low Alcohol, Wyld Wood Apple, Old Rosie Cloudy Cider och Westons Premium.

 

Skrivet av David Ask 20 januari, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!