Innis & Gunn - En modern session IPA

Innis & Gunn Session IPA är bryggd med en ny ”Extra Pale” malt framtagen för att ge en distinkt maltighet. Innis and Gunn's ”3 hop fusion” levererar förutom balanserad beska även friska toner av grapefrukt och apelsinskal. Allt summerat i en lång härlig eftersmak med perfekt balans.

Innis & Gunns Session IPA har en komplex humlemix av tre humlesorter från UK, USA och Europa. Alen doftar röda frukter, rosenblad med lätta citrustoner. Smaken är väldigt maltig och den beska smaken från humlen balanseras av en anings sötma (butter biscuit). Den har en fin textur som ger en lång och varaktig avslutning i munhålan.

IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra svenska Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är lätt att dricka men samtidigt smakrik, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Kolla om Innis & Gunn Session IPA finns på hyllan hos ditt lokala Systembolag här. Om den inte finns på hyllan kan du enkelt beställa valfritt antal via beställningsfunktionen här på Ölkollen alternativt fråga personalen i butiken. Normalt har du dina beställda öl hemma på bara några dagar.

En Session IPA är en alkoholsvagare version av IPA. Egentligen går alla ölstilar att göra i session-stil. Det handlar helt enkelt om att sänka alkoholhalten samtidigt som man behåller smaken och balansen mellan humle och malt.

Ölsort

India Pale Ale (IPA)

Ursprung

Skottland

Producent

Innis & Gunn Brewing Company

Butelj

Burk (330 ml) 17,90 kr

Alkoholhalt
4.6 % volymprocent
Humle

Citra, Simcoe, Centennial

Malt

Extra Pale Malt

Här kan du enkelt beställa

Innis & Gunn Session IPA

till ditt lokala Systembolag

Burk (330 ml) 17,90 kr
Artikelnr: 88053

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!