Hobgoblin

Hobgoblin Legendary Ruby Beer lanserades 1983 har bryggts med inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England.

Klicka här för att se om Hobgoblin finns på din närmsta systembolagsbutik.

Bakom den klassiska engelska alen ligger Wychwood brewery som sedan 1983 bryggt denna Ruby Ale. Bryggeriet är uppkallat efter den närliggande och mytomspunna skogen ”The Royal Forest of Wychwood”. Wychwood Forest omnämns i den s.k. ”Domedagsboken” från 1086. Ölen från Wyckwood Brewery har på sina etiketter hämtat inspiration från myter och legender från den gamla medeltida skogen. En skog som ofta listas som en av de mest hemsökta skogarna i världen. Hobgoblin, som i brittisk folklore är en mytologisk varelse, tros ha levt och lever bland annat i Wychwood Forest.

Wychwood Brewerys Hobgoblin Ruby Beer är en kraftig öl som levererar smaker av choklad, kola och en härlig maltighet. Allt balanserat med en bra humlebeska. Bryggd med chokladmalt och en blandning av Styrian Goldings- och Fuggleshumle.

Den inofficiella ölen till Halloween!

Ölsort

Ale

Ursprung

England

Producent

Wychwood Brewery

Butelj

Flaska (500 ml) 30,00 kr

Alkoholhalt
5.2 % volymprocent
Humle

Styrian Goldings & Fuggles

Malt

Chokladmalt

Här kan du enkelt beställa

Hobgoblin

till ditt lokala Systembolag

Flaska (500 ml) 30,00 kr
Artikelnr: 1217

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!