Innis & Gunn The Original

Det eklagrade originalölet från succébryggeriet Innis & Gunn.

Det ekfatslagrade originalölet från succébryggeriet Innis & Gunn.

Historien om Innis & Gunn tar sin början 2002. En världsledande whiskyproducent har bestämt sig för att skapa en whisky med smak av ale. Bryggmästaren Dougal Sharp får uppdraget att skapa en maltig skotsk ale. Tanken är att alen vid lagring på ek skall skänka karaktär för att i sin tur ge whiskyn smak av ale vid slutlagring på samma fat. Whiskyn lanseras och blir en succé.

Detta gav Dougal en idé, att lagringen på dessa single malt whiskyfat säkerligen gjort ölen till en unik smakbomb och han hade rätt. Någonting nytt, vågat och delikat var just skapat – ett Original i en värld full av öl.

Dougal hade en sån tro på detta nyskapande öl att han 2003 grundade Innis & Gunn för att nå ut med sin öl The Original till fler.

The Original är en öl att verkligen njuta av, gärna väl kyld. Den är Single Malt Whisky fatlagrad för lenhet och ett unikt smakdjup. Dofter av vanilj, malt, kola, lite apelsinmarmelad, en touch av ek, med perfekt diskret bitterhet. Den är fantastisk på egen hand och passar även bra med smakfulla livsmedel som stekt biff, mustiga grytor eller ost.

Klicka här för att se om Innis & Gunn The Original finns på ditt närmsta Systembolag.

Ölsort

Ale

Ursprung

Skottland

Producent

Innis & Gunn Brewing Company

Butelj

Flaska (330 ml) 23,50 kr

Alkoholhalt
6.6 % volymprocent
Humle

Super Styrian

Malt

Innis & Gunn Ale Malt, Crystal Malt och Amber Malt

Här kan du enkelt beställa

Innis & Gunn The Original

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 23,50 kr
Artikelnr: 11447

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!