King Goblin Imperial Ruby Beer

King Goblin Imperial Ruby Beer är storebror till den klassiska Hobgoblin Ruby Beer och har bryggts med samma inspiration från den mytomspunna urskogen Wychwood som även gett namn åt bryggeriet Wychwood Brewery i Oxfordshire i England. King Goblin är djupt rubinfärgad med aromer av kaffe och torkad frukt. Bryggd med den finaste Crystal- och karamellmalt och humlesorten Souverign.

Wychwood Brewerys King Goblin är en kraftig öl som levererar smaker av choklad, kola och en härlig maltighet. Allt balanserat med en bra humlebeska.

Legenden säger att King Goblin bryggs endast när det är fullmåne över det klassiska bryggeriet.

Bakom den engelska alen ligger Wychwood Brewery. Bryggeriet är uppkallat efter den närliggande och mytomspunna skogen ”The Royal Forest of Wychwood”. Wychwood Forest omnämns i den s.k. ”Domedagsboken” från 1086. Ölen från Wyckwood Brewery har på sina etiketter hämtat inspiration från myter och legender från den gamla medeltida skogen. En skog som ofta listas som en av de mest hemsökta skogarna i världen.

Namnet Wychwood kommer i sin tur av ett gammalt engelskt ord, ”Huiccewudu” som betyder ”wood of a tribe called the Hwicce”. Hwicce var det anglosaxiska folket som bodde i området under 500-talet.

Ölsort

Ale

Ursprung

England

Producent

Marston's

Butelj

Flaska (500 ml) 34,90 kr

Alkoholhalt
6.6 % volymprocent
Humle

Souverign

Malt

Crystal- och Karamellmalt

Här kan du enkelt beställa

King Goblin Imperial Ruby Beer

till ditt lokala Systembolag

Flaska (500 ml) 34,90 kr
Artikelnr: 1310

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!