Innis & Gunn Lager Beer

Skotska succébryggaren Innis & Gunn har under sina dryga tio år på marknaden blivit en riktig favorit bland svenska ölälskare.

Innis & Gunn Lager Beer är bryggd med Innis & Gunn’s egna jäststam och smaksatt med lagermalt, humlesorterna Super Styrian and Styrian Goldings och sist men inte minst malt gjord på nakenhavre.

Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn, förklarar bakgrunden till den nya lagerölen:

”Innis & Gunn’s ales har alla en spännande och komplex karaktär som bygger på balans. Smaken ska vara kraftfull men samtidigt angenäm och god. Med vår nya lager ville jag ge fansen en uppfriskande och aromatisk lager som även levererar fullt ut i balansen. Smaken ger friska humletoner utan att de tar överhanden i beskan. Sist men inte minst har vi tillsatt nakenhavre för att få en känsla av Innis & Gunn’s karaktäristiska, finstämda toner av karamell, samt en härlig nötig karaktär i smaken som nakenhavre levererar”.

Innis & Gunn Lager Beer finns i Systembolagets beställningssortiment. Klicka här för att se om Innis & Gunn Lager Beer finns på ditt närmsta Systembolag. Om produkten inte finns i din butik kan du enkelt beställa den i valfritt antal med hjälp av beställningstjänsten här på sidan.

Ölsort

Ljus lager

Ursprung

Skottland

Producent

Innis & Gunn Brewing Company

Butelj

Flaska (330 ml) 18,90 kr

Alkoholhalt
4.6 % volymprocent
Humle

Super Styrian och Styrian Goldings.

Malt

Lagermalt och malt av nakenhavre.

Här kan du enkelt beställa

Innis & Gunn Lager Beer

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 18,90 kr
Artikelnr: 89106

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!