Jever Pilsener

Jever är känd som "ölvärldens Bordeaux" och är en smakrik pilsner med markerad beska. Jever räknas av ölkännare som ett av världens främsta ljusa öl och står i en klass för sig när det gäller kvalitet och brygghantverk. Jever bryggs enligt de tyska renhetslagarna och på det unikt mjuka källvatten som finns i staden Jever i norra Tyskland. Jever Pilsener är ölet för dig som vill ha kvalitet och som uppskattar en öl med unik personlighet.

Ölet har en ren, rostad och brödig doft med en hög halt av humle. Mycket stor beska och medelfyllig, ren och frisk smak.

Jever är ett av Tysklands absolut mest kända ölvarumärken och bryggs sedan 1848 i den lilla nordtyska byn Jever.

Denna klassiska pilsner bryggs enligt den tyska renhetslagen.

Bryggeriet Friesisches Brauhaus zu Jever grundades 1848 av Diedrich König och var då bara ett av många småbryggerier i regionen. När Diedrich dog 1867 såldes bryggeriet av hans son till Theodor Fetköter. Theodor visade sig vara en sann ölentreprenör som förvandlade det lilla familjebryggeriet till ett stort, framgångsrikt bryggeri . Idag är Jever inte bara en favorit i Tyskland utan exporteras även till stora delar av världen där man liksom i Sverige älskar den genuina tyska ölkulturen.

Klicka här för att se om Jever Pilsener finns på ditt närmsta Systembolag.

Ölsort

Ljus lager

Ursprung

Tyskland

Producent

Radeberger Gruppe

Butelj

Flaska (330 ml) 17,90 kr

Alkoholhalt
4.9 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Jever Pilsener

till ditt lokala Systembolag

Flaska (330 ml) 17,90 kr
Artikelnr: 1506

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!