anCnoc 12 Year Old Single Malt

Svenskfavoriten anCnoc 12 YO är en ytterst smakfull och balanserad single malt-whisky lagrad minst tolv år på amerikanska ekfat och på spanska sherryfat. Storebror anCnoc 35 YO tilldelades pris som mässans bästa whisky alla kategorier på Stockholm Beer & Whiskyfestival tidigare i år. anCnoc 12 YO vinner årligen priser världen över och du hittar denna Highland single malt på Systembolaget för 379kr.

Klicka här för att se om anCnoc 12 finns på ditt lokala Systembolag.

90 poäng i magasinet Whiskey & Bourbon.
anCnoc är en ”smooth operator” med en ytterst smakfull, melodisk och ”bittersweet” whiskymelodi som andas klassisk och samtidigt uppdaterad tidlöshet.
Anders Enquist, Magasinet Whisky & Bourbon

Smaknoter

Lagring: Noggrant utvalda ex-bourbonfat och ex-sherryfat.

Doft: Mjuk och balanserad doft där honung och citrus finns i bakgrunden.

Smak: Söt i starten som övergår i citrus och blommig honung. Komplex men ändå mjuk, len men ändå utmanande. Verkligen en smak som passar både nybörjaren och whiskyexperten, också det anCnoc 12YO är känd för.

Passar till: med eller utan vatten, bäriga chokladanrättningar, pannacotta med passionsfrukt. Dricker man kaffe till så rekommenderar vi mellanrost eller varför inte grönt te med citrussmak och en halv tesked honung.

anCnoc 35 Years Old tilldelades pris som mässans bästa whisky alla kategorier vid Stockholm Beer & Whiskyfestival 2019.

Knockdhu Distillery

anCnoc Single Malt Whisky tillverkas på destilleriet Knockdhu Distillery. När ändå det är utrett så kan vi översätta lite gaelic, Knockdhu betyder svarta kullen och anCnoc (uttalas ’a-nock’) betyder vid kullen. Denna mytomspunna och och ljungtäckta kulle är anCnoc’s vattenkälla för att kunna tillverka denna prisbelönta singel malt.

Knockdhu Distillery grundades 1892 av John Morrison som var en listig entreprenör. Han såg möjligheterna för att tillverka whisky just på denna plats strax öster om Speyside i norra Skottland. Området var perfekt för att odla korn och bränsle fanns det gott om då i stort sätt hela Aberdeenshire är torvland. Vatten är en viktig ingrediens och från kullen flödar 4 bäckar med kritallklart vatten rakt ner mot destilleriet den naturliga vägen.

 

Destillat

Scotch Whisky

Ursprung

Skottland

Producent

anCnoc

Butelj

Flaska (700 ml) 399,00 kr

Alkoholhalt
40 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

anCnoc 12 Year Old Single Malt

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 399,00 kr
Artikelnr: 429

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!