anCnoc Peatheart Batch 2

Det som ger anCnoc Peatheart dess unika rökighet är torven som används vid torkning av malten som kommer från ett område i norra Skottland som heter Moray. Denna typ av torv ger en mycket elegant och finstämd rökighet som mer påminner om nytänd brasa än tjära, en typ av rök som uppskattas mycket av det svenska folket.

Stilren rökighet möter näsan först i en underbar komposition av citrusfrukter och mogna päron som får en att tänka på en kväll i skogen där lägerelden sprakar i samklang med den omgivande naturen. Röda äpplen och choklad finner man i smaken i ljuv harmoni med vanilj och citronzest. En subtil men lång varm rökighet i avslutningen. En upplevelse för alla sinnen helt enkelt.
anCnoc Peatheart Batch 2 är en Single Malt Whisky från det legendariska destilleriet Knockdhu Distillery i nordöstra Skottland. Här finner man kristallklart vatten från Knock Hill och  idsträckta kornfält som ger de bästa förutsättningar för whiskyproduktion av högsta klass. Den tidigare rökiga ”verktygsserien” från anCnoc har varit mycket uppskattad av whiskydrickare världen över och anCnoc Peatheart vidhåller denna fina tradition i en modernare tappning.

Destillat

Scotch Whisky

Ursprung

Skottland

Producent

anCnoc

Butelj

Flaska (700 ml) 602,00 kr

Alkoholhalt
46 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

anCnoc Peatheart Batch 2

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 602,00 kr
Artikelnr: 40381

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!