Glencadam 15 Year Old Single Malt

I den lilla skotska staden Brechin mellan Aberdeen och Dundee ligger ett destilleri som är något av en doldis i whiskyvärlden, där ligger nämligen Glencadam Distillery.

Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old är en elegant skotsk whisky där man i doften finner vanilj, päron och fläder i vacker samklang, smaken är en ljuvlig komposition av kryddig nejlika och kanel med ett subtilt gräddigt avslut.

Glencadam grundades 1825 av köpmannen George Cooper vilket får ses som ganska tidigt med den moderna whiskyns ögon då nästan 200 år har passerat sedan de första dropparna kom ut från destilleriets kopparpannor.

Glencadam blev som många andra destillerier i Skottland hårt prövade under krigsåren på 40-talet på grund av ransonering av både bränsle och spannmål, vilket ledde till att destilleriet fick slå igen portarna och istället bli militärbaracker under dessa ofredsår och först 1954 började man åter producera whisky för den törstande publiken.

Under dessa år har det skett många ägarbyten och destilleriet lades i malpåse år 2000 men Glencadam ägs sedan 2003 av whiskyproducenten Angus Dundee vilket borgar för kvalitet och omsorg för denna ibland bortglömda whiskypärla.

Destillat

Scotch Whisky

Ursprung

Skottland

Producent

Glencadam Distillery

Butelj

Flaska (700 ml) 899,00 kr

Alkoholhalt
46 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Glencadam 15 Year Old Single Malt

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 899,00 kr
Artikelnr: 56154

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!