Evan Williams Bottle-in-Bond Kentucky Straight Whiskey

Evan Williams Bottle-In-Bond är en balanserad Bourbon som är uppkallad efter Evan Williams som, år 1783 öppnade Kentuckys första kommersiella destilleri längs stranden av floden Ohio.

Många år och tunnor senare, produceras fortfarande deras Bourbon med samma anrika metoder som Evan Williams gjorde för flera hundra år sedan. Idag är Evan Williams den näst mest sålda Kentucky Straight Bourbon Whiskey i USA och världen, destillerat bara några kvarter från den plats där Evan själv byggde sitt destilleri.

Med en alkoholhalt på 50% och minst fyra år på noggrant utvalda ekfat så har Evan Williams Bottle-in-Bond en intensiv men balanserad arom av karamell, vanilj och råvarukaraktär. I smaken finner man citrus, vanilj och en härligt pepprig finish som är varm och lång.

Mash bill: 78% majs, 12% råg, 10% malt.

Bottle In Bond

För att en produkt ska få märkas med Bottle-In-Bond krävs att produkten är destillerad under en och samma destillationssäsong (januari-juni eller juli-december) och från endast ett destilleri. Spriten måste ha lagrats i ett federalt lager under amerikansk myndighetstillsyn i minst fyra år och tappat vid 100 proof (alkoholhalt 50%). Etiketten på flaskan måste tydligt identifiera destilleriet. Endast sprit tillverkad i USA kan ha märkningen Bottle-In-Bond.

Destillat

Bourbon

Ursprung

USA

Producent

Heaven Hill Brands

Butelj

Flaska (700 ml) 449,00 kr

Alkoholhalt
50 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

Evan Williams Bottle-in-Bond

till ditt lokala Systembolag

Flaska (700 ml) 449,00 kr
Artikelnr: 414

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!