The Dundee Blended Scotch Whisky 10 YO

Denna vällagrade skapelse hedrar staden Dundee som varit ett historiskt nav inom det skotska hantverket att skapa whisky genom att blanda (blend) grainwhisky och maltwhisky från olika fat och från olika destillerier från hela Skottland med målet att åstadkomma optimala smakprofiler.

Klicka här för att se om The Dundee Blended Scotch Whisky 10 YO finns på ditt lokala Systembolag.

Dundees unika läge med dess hamn och optimala distributionsmöjligheter gjorde att den slutgiltiga whiskyblendingen skedde här. Konsten och hantverket har förfinats och utvecklats till perfektion under århundraden och staden har fostrat mängder av Master Blenders som med precision och yrkesstolthet valt ut och satt samman många av Skottlands mest kända whiskyrecept (blends).

The Dundees egen Master Blender Iain Forteath har skapat The Dundee 10 Years Old Vintage Reserve Blended Scotch Whisky med särskilt utvalda fat av grainwhisky från Lowlands som varsamt blandats med handplockade maltwhiskyfat från Highlands och Speyside vilket ger denna whisky sin unika prägel. Forteath har lagt särskild vikt vid valet av grainfat vilka ger The Dundee 10 Year Old en extra knuff av balans och elegans. Alla ingående malt- och grainwhiskyfat i denna blend har lagrat whisky i minst 10 år.

Den mäktiga gyllene örnen på The Dundees etikett är en hyllning till denna whiskys elegans som likt den skotska gyllene örnen (golden eagle) svävar över de skotska högländernas kullar och berg.

Destillat

Scotch Whisky

Ursprung

Skottland

Producent

Angus Dundee Distillers

Butelj

Flaska (350 ml) 169,00 kr

Alkoholhalt
40 % volymprocent
Här kan du enkelt beställa

The Dundee Blended Scotch Whisky 10 YO

till ditt lokala Systembolag

Flaska (350 ml) 169,00 kr
Artikelnr: 471

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!