Internationell framgång för Teerenpeli Distillerys KULO Single Malt Whisky.

Teerenpeli Distillery, grundat i Lahti år 2002, fortsätter att imponera med sin finska destilleringskompetens. Genom långsiktigt arbete har de utvecklat whiskeytillverkning i Finland och stärkt samarbetet mellan nordiska destillerier. En av deras stjärnprodukter, KULO Single Malt, har återigen fått internationellt erkännande.

Dubbelt guld för KULO på International Wine & Spirit Competition

I den prestigefyllda International Wine & Spirit Competition (IWSC) 2024 har Teerenpeli Distillerys KULO återigen briljerat. Med hela 98/100 poäng erhöll KULO den åtråvärda utmärkelsen Gold Outstanding, vilket markerar den andra gången KULO får denna hedersbetygelse. Juryn beskrev KULO så här: ”En ljuvlig bouquet av rik karamell, smörkola, kakao och päron. Den söta smaken exploderar med honung, sherry, russin och dadlar, och leder till en magnifik finish med framstående komplexitet.”

Klicka här för att beställa Teerenpeli KULO från Systembolaget.

Fortsatta framgångar i Asien

Även på andra sidan jorden har KULO fått erkännande. I Asiens största whiskytävling, Tokyo Whisky & Spirit Competition, vann KULO guld för tredje året i rad. Detta är ett betydande erkännande för Teerenpeli Distillery och deras engagemang för högkvalitativa produkter.

”Vi är glada över nyheterna från Japan! KULOs tre framgångsrika år i rad betyder mycket för oss. Vi hoppas att fler japanska whiskyälskare kommer att upptäcka våra handgjorda finska Single Malt-whiskys,” säger Anssi Pyysing, grundare och VD för Teerenpeli Brewery & Distillery. Pyysing betonar särskilt vikten av personalens professionalism och engagemang för framgångarna.

Flertalet av Teerenpeli single malt-whiskys, inklusive KULO, finns tillgängliga via Systembolaget.

Skrivet av Michael Karlberg 4 juni, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!