West Coast IPA från Anderson Valley lanseras på Systembolaget den 17 maj.

Den 17 maj släpps 38 000 burkar av Anderson Valley Hop Ottin’ IPA på Systembolaget. Med ett pris på 32,90 kr per burk (+pant) är detta en spännande nyhet för alla IPA-entusiaster.

Anderson Valley’s Hop Ottin’ IPA är en ikonisk West Coast Style India Pale Ale som har erövrat öldrickares hjärtan världen över. Bryggd och torrhumlad med generösa mängder Columbus och Cascade-humle, bjuder detta öl på en upplevelse utöver det vanliga. Ölet bjuder på en doft av apelsin och rostat bröd, ackompanjerat av en humlebeska. Vid första klunken möts man av en harmonisk balans mellan rostade malt- och gräsiga humletoner, som övergår till en distinkt tallbarrsbeska. Med en torr avslutning som lämnar smaklökarna pirrande, lever Hop Ottin’ – vilket betyder ”hårt arbetande humle” på det lokala Boontling-språket – verkligen upp till sitt namn.

Hop Ottin’ West Coast IPA

Art. Nr.: 1312815

Alkoholalt: 7%

Volym: 355 ml

Pris: 32,90 (+pant)

Release: 17 maj 2024

Om Andersson Valley:

Anderson Valley Brewing Company grundades den 26 december 1987 i staden Boonville, CA. I början bryggde man i ett anspråkslöst bryggverk på 10 fat belägen på nedre våningen av den ursprungliga bryggeripuben, The Buckhorn Saloon. Vid den tiden var Anderson Valley Brewing endast en av 20 hantverksbryggerier i landet och man har länge betraktats som en av pionjärerna inom hantverksölindustrin i USA.

1996 blev efterfrågan så stor att man blev tvungen att expandera och man påbörjade byggnationen av vår nuvarande anläggning som ligger i korsningen av Highway 128 och 253, ett stenkast från Buckhorn Saloon. Bryggeriet ligger vackert inbäddat mellan böljande kullar prydda med hundraåriga ekar i väst och majestätiska redwoodskogar i öst. Nu är bryggeriet betydligt mycket större än när man startade 1987. I bryggeriets beer garden ryms också den första 18-håls discgolfbanan som någonsin anlagts vid ett bryggeri.

Anderson Valley Brewing Company är världens första soldrivna bryggeri och driver ett eget helt självförsörjande vattensystem, där man hållbart behandlar och återför 100% av vattnet tillbaka till bryggeriet. Man använder även en kvävegenerator för att minska sin CO2-användning med upp till 80%, och all använd spannmål och jäst återanvänds för att ge föda till boskap i området. Slutligen har man på Anderson Valley’s valt att helt fasa ut glas och gått över helt till aluminiumburkar. Deras arbete har möjliggjort en minskning av lastbilstransporter med 60% jämfört med glasflaskförpackningar.

Skrivet av Michael Karlberg 21 maj, 2024

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!