Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old nu till Sverige!

Nu har det äntligen blivit dags för det skotska destilleriet Glencadam att visa framfötterna, denna gång med en elegant 15 årig single malt som bringar nytt liv i detta genuina destilleri som överlevt allt från världskrig till nedläggning. Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old är en elegant fruktig single malt med tydlig kryddighet av kanel och nejlika. Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old 46% släpps i beställningssortimentet på Systembolaget den 13 april med artikel nr. 843910 ock kostar 749 SEK.

I den lilla skotska staden Brechin mellan Aberdeen och Dundee ligger ett destilleri som är något av en doldis i whiskyvärlden, där ligger nämligen Glencadam Distillery.

Glencadam grundades 1825 av köpmannen George Cooper vilket får ses som ganska tidigt med den moderna whiskyns ögon då nästan 200 år har passerat sedan de första dropparna kom ut från destilleriets kopparpannor.

Glencadam blev som många andra destillerier i Skottland hårt prövade under krigsåren på 40-talet på grund av ransonering av både bränsle och spannmål, vilket ledde till att destilleriet fick slå igen portarna och istället bli militärbaracker under dessa ofredsår och först 1954 började man åter producera whisky för den törstande publiken.

Under dessa år har det skett många ägarbyten och destilleriet lades i malpåse år 2000 men Glencadam ägs sedan 2003 av whiskyproducenten Angus Dundee vilket borgar för kvalitet och omsorg för denna ibland bortglömda whiskypärla.

Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old är en elegant skotsk whisky där man i doften finner vanilj, päron och fläder i vacker samklang, smaken är en ljuvlig komposition av kryddig nejlika och kanel med ett subtilt gräddigt avslut.

Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old finns att beställa hos Systembolaget från och med 13/4 2021

Produktinfo Glencadam Single Malt Whisky 15 Years Old

Doft: Vanilj, päron, gräs, fläder

Smak: Elegant kryddighet med toner av nejlika och kanel

Avslut: Långt och mjukt med distinkt kryddighet

Storlek: 700 ml

Alkoholstyrka: 46%

Pris: 749 kr

Systembolaget artikelnr. 8439101

Skrivet av Michael Karlberg 17 april, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!