Innis & Gunn’s omåttligt populära Irish whiskey cask stout är tillbaka i april!

Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper äntligen en efterlängtad favorit i repris - den fatlagrade stouten Irish Whiskey Cask. 38 000 flaskor av denna kolsvarta stout med smaker av mörk choklad, espresso och vanilj kommer att förgylla Systembolagets hyllor från 13 april. Artikelnumret är 1175603, 330 ml och pris 24:90 kr.

Innis & Gunn firar än en gång den keltiska förbindelsen mellan Skottland och Irland med återlanseringen av deras enormt populära Irish Whiskey Cask och som namnet antyder är fatlagringen gjord på irländska whiskeyfat.

Skottland är känt för att göra whisky, Irland för att göra stout. Innis & Gunn’s Irish Whiskey Cask tar fasta på det och firar nationerna med det bästa från de båda. Det kolsvarta ölet är värmande och fylligt, komplext med smaker av mörk choklad, espresso och vanilj. Len med balanserad bitterhet som ger ett långt avslut med toner av choklad.

Denna kombination av skotsk öl och irländsk whiskey tillverkades första gången av det prisbelönta bryggeriet för ungefär ett decennium sedan för att hylla St Patrick’s Day. Under årens lopp har ölet förfinats och den Irish Whiskey Cask som kommer finnas på hyllan i år är troligtvis höjdpunkten bland de alla.

Den här gången har samarbetet mellan nationerna inte heller slutat med ölen. Den irländska fotografen Christina Kernohan och den skotska kalligrafen Jill Calder har arbetat tillsammans för att presentera det unika ölet på ett originellt sätt.

Kernohan har tagit vackra bilder av det fylliga ölet, som perfekt belyser virvlarna i den mörka vätskan när det fyller glaset. Skummet sprids över kanten på ett spännande sätt som visar upp ölets lena karaktär.

Calder har sedan arbetat med Kernohans uppsättning bilder för att verkligen uppmärksamma ölet, med smaknoter och härliga beskrivningar skrivna i modern typografi som omger ölet.

Dougal Gunn Sharp, grundare av Innis & Gunn säger: ”Irland är känt för sina fantastiska stouter och Skottland för sin fantastiska whisky, och naturligtvis delar båda nationerna keltisk kultur, karaktär och en innovativ anda. För att fira detta bestämde vi oss för att vända på traditionerna genom att brygga en otrolig skotsk stout och sedan lagra den med de bästa irländska whiskyfaten. Vår Irish Whiskey Cask Stout är full av keltisk attityd.”

Irish Whiskey Cask kommer att finnas i utvalda Systembolagsbutiker den 13 april 2021.

Artikelnummer: 1175603.

Pris: 24:90 kr.

Alkoholhalt: 6,1 %.

Format: Glasflaska 330 ml.

Skrivet av Michael Karlberg 7 april, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!