Samlarobjekt från Chimay – cognacslagrad vintage på Systembolaget

Den 20 april är det dags för en av årets mest spännande öllanseringar. Då släpper det anrika trappistbryggeriet Chimay sin cognacfatslagrade variant på Chimay Blå. Endast 800 flaskor släpps, så skynda dig.

Med sin senaste lansering Chimay Grande Réserve Oak Cognac har det anrika trappistbryggeriet hämtat inspiration från svunna tider och den traditionella metoden med ekfatslagring. I närmare 6 månader har bryggeriets ikoniska öl Chimay Blå fått vila på noga utvalda cognacsfat innanför klostermurarna. Därefter har ölet buteljerats i exklusiva 75 centilitersflaskor vars design inspirerats av de allra första flaskorna som producerades på klostret för mer än 150 år sedan. Slutresultatet är ett kraftfullt och smakrikt öl som på bästa sätt kombinerar traditionella metoder och modernt brygghantverk.

Tack vare ekfatslagringen har ölets komplexitet utvecklats och doften präglas av ektoner och milda inslag av vanilj. Smaken är rund och mycket fyllig med rostade inslag av knäck och medelstor beska. Chimay Grande Réserve Oak Cognac går utmärkt att lagra. Munkarna har flaskor kvar av Chimay Blå sedan 50-talet, som enligt uppgift fortfarande smakar gudomligt.

Chimay Grande Réserve Oak Cognac
Artikelnummer 11803, 209 kr.

Skrivet av Michael Karlberg 20 april, 2018

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!