Innis & Gunn storsatsar – ska bygga första bryggeriet i Edinburgh på 150 år.

Skotska bryggeriet Innis & Gunn startade nyligen sin senaste crowdfunding-kampanj, med namnet ”Beer Money”. Målet för Innis & Gunn är att nå 3 miljoner pund som ska hjälpa till att finansiera ett helt nytt bryggeri och som då blir det första stora bryggeriet i Edinburgh på 150 år.

Det nya bryggeriet innebär att Innis & Gunn får kontroll över hela processen, minskar sina kostnader samtidigt som man kan minska sitt koldioxidavtryck. Det kommer dessutom att generera ca 30 nya jobb och ge Innis & Gunn möjligheten att erbjuda bryggningstjänster till andra. Bryggeriet planeras att öppna 2021 men vart i Edinburgh som bryggeriet planeras att byggas är ännu hemligt.

Nu har Innis & Gunn startat en crowdfunding-kampanj som ska generera 3 miljoner pund. Allt sker via plattformen Seedrs.

Är du intresserad av att investera i ett skotsk bryggeri så har du möjligheten här: seedrs.com/innisandgunn

”Det här är en möjlighet att vara den del av projektet för att bygga Edinburghs första stora bryggeri på över 150 år. Genom att investera i ”Beer money” hjälper du till att skapa ett nytt kapitel för Innis & Gunn”, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Dougal fortsätter: ” En del av vår styrka kommer från alla de fans vi har runt om i världen och detta är en perfekt möjlighet för dem att vara med och sätta Edinburgh på ölkartan. Vi har 16 år av oavbruten framgång, vi finns i över 30 länder och har en väldigt spännande resa framför oss. Det har aldrig varit en bättre tid att satsa på Innis & Gunn, så varför inte lägga dina pengar i något roligt och köpa en liten del av vårt bryggeri.”

Foto: Innis & Gunn

På de tre åren sedan man senast gjorde en crowdfunding-kampanj har man ökat omsättningen med över 25 miljoner pund.

Tillväxten ökade kraftigt i och med lanseringen av sitt prisbelönta lageröl, Innis & Gunn Lager Beer, som 2018 växte med 40% och är nu den mest sålda craft lagern i hela Skottland. 3 av 4 craft lagers som säljs på skotska stormarknader är Innis & Gunn Lager Beer.

Bryggeriets flaggskepp, The Original, representerar ungefär en fjärdedel av Innis & Gunn’s volym men står för cirka en tredjedel av omsättningen tack vare sin premiumkvalité och sin internationella succé. The Original är fortfarande Innis & Gunn’s ledande öl, en framgångsrik och uppskattad öl tack vare sin unika smak och kvalité. Innis & Gunn Original är det mest prisade skotska flaskölet och har vunnit guld sex gånger vid det världsberömda Monde Selection.

Innis & Gunn har också mycket framgångsrikt lanserat sina pubar ”Brewery Taprooms” i år. Taproom-konceptet kommer att utvidgas i Storbritannien och man planerar att öppna två nya taprooms varje år under de kommande tre åren.

Skrivet av Michael Karlberg 20 november, 2019

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!