Nytt och nyskapande lageröl från Poppels – The Bishops Arms kopplar på 9 september

Poppels Bryggeri släpper ett helt nyutvecklat lageröl, som kommer tilltala både den vane lagerkonsumenten och den som söker nya ölupplevelser. London Lager är ett lageröl som blandar tradition med modernitet. Det blandar toner av rostad malt och karamell med fruktighet och fräschör. London Lager lanseras exklusivt på samtliga The Bishops Arms i hela Sverige den 9 september, vilket blir det första tillfället att prova ölet. I samma skede släpps London Lager på Systembolaget i beställningssortimentet på 33 cl flaska.

Ett öl med stora ambitioner
Just nu är det bråda dagar för teamet i Jonsered, som jobbar för fullt med att brygga och tappa upp ölet. Poppels Bryggmästare Daniel Granath har lett arbetet med ölet, där stora mängder tid har lagts för att skapa ett öl som addera någonting nytt till alla i Sverige som älskar lager i hantverksstil:

”Vi ville skapa ett öl som inspirerats av mixen av tradition och modernitet, som är lite oväntad och passar bra ihop med mat. Här har vi verkligen hittat komplexitet i en hantverkslager. Dynamiken i både smak och munkänsla ger ett intressant öl.”

London Lager rullar ut under september och först ut att erbjuda ölen till svenska konsumenter blir Sveriges största och rikstäckande pubkedja – The Bishops Arms.

”Vi ser fram emot att koppla på Poppels London Lager på våra pubar den 9 september, berättar Oskar Svanström, driftschef på The Bishops Arms. Poppels är ett exempel på den nya svenska ölkulturen som vuxit fram det senaste årtiondet och vi på The Bishops Arms vill inget hellre än att fortsätta servera ölkultur i framkant till våra gäster där kvalitet står i centrum. ”

Knyter ihop lilla och stora London
Poppels beskrivning av London Lager är att det är ett öl som kopplar ihop Göteborg, Lilla London, till dess brittiska storebror i väst. Det har inspirerats av mixen av tradition och modernitet; av mods, mopeder, stökiga frisyrer, motown, och tegelväggar. Av det hemkära men ändå oväntade. Poppels VD Mats Wahlström:

”London Lager är en produkt vi tror oerhört mycket på, och som kommer att synas ordentligt i Poppels alla kanaler under hösten. Det är ett lageröl som är traditionellt och nyskapande på samma gång, som vi tror många kommer uppskatta. Vi ser The Bishops Arms som en oerhört viktig plats för att möta våra kunder, där säljstarten i september följs upp av en lansering på Systembolaget. Vi som är från ”Lilla London” tror att det är en perfekt öl på en nationell pubkedja av ”brittiskt” snitt.”

 

TOMP länken i samarbetet

Örebrobaserade TOMP Beer Wine & Spirits är ny rikstäckande helhetsleverantör av Poppels inom restaurangsektorn. Teamet på TOMP är laddade att få börja leverera de första lådorna och faten till sina kunder. TOMP:s VD David Ask:

Det är jättekul att klassiska The Bishops Arms var sugna på att lansera Poppels London Lager med oss och Poppels Bryggeri. Att London Lager släpps på ”brittiska” The Bishops Arms känns kanonkul tycker vi på TOMP.”

Poppels Bryggeri grundades 2012 och är Sveriges näst största hantverksbryggeri, med en stark passion för att göra riktigt god öl, som passar bra med mat och som du delar med dina vänner.

Ölkulturcentrumet The Bishops Arms öppnade sin första pub 1993 i Västerås och har sedan dess öppnat upp 40 brittiskinspirerade pubar runt om i hela Sverige.

Skrivet av Michael Karlberg 7 september, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!