Boon Brewery vann guld på World Beer Cup för sjätte året i rad.

Belgiska lambicbryggeriet Brouwerij Boon är det enda bryggeriet i världen som vunnit sex guldmedaljer i rad på världens mest prestigefyllda öltävling, World Beer Cup. Oude Geuze Boon VAT 108 tilldelades guldmedaljen i kategorin Belgian-Style Sour Ale.

Guldmedaljören Oude Geuze Boon VAT 108 var en av flaskorna som fanns med i den box som tidigare i år släpptes på Systembolaget.

8234 öl från 2515 bryggerier från 66 länder deltog i World Beer Cup 2018 som gick av stapeln den 3 maj i år. World Beer Cup är den mest prestigefyllda öltävlingen i världen och organiseras vartannat år av American Brewers Association. Ölen bedöms genom en blindprovning och domarna får höra efteråt vilka öl som har vunnit.

– Sex guldmedaljer i rad. Vem hade någonsin tänkt sig det? Varje år blir tävlingen svårare och svårare, eftersom antalet deltagare under tio år har tredubblats. Vi är mycket stolta över det här resultatet, eftersom det är viktigt att producera öl av högsta kvalitet för att kunna stanna på toppen bland det stora antalet öl på marknaden, säger Frank Boon.

– Vårt bryggerier deltar inte i alla öltävlingar. Det finns så många tävlingar, vi begränsar oss till några få, inklusive World Beer Cup, som ofta kallas ”The Olympics of Beer Competitions”.

– Årets World Beer Cup var också mycket speciell för oss på grund av en annan anledning. Arrangörerna serverade vår Oude Geuze Black Label som den enda icke-amerikanska öl under prisutdelningen. Vi är mycket stolta över det, avslutar Frank Boon.

Jos, Karel och Frank Boon
Foto: Theo Flissebaalje

Frank Boon tog sina första steg in i lambic-världen 1975. När Franks söner Jos och Karel gick med i företaget, blev Boon Brewery ett riktigt familjebryggeri. År 2017 producerade Boon mer än 24 000 hektoliter. Med mer än 2 miljoner liter lambic har Boon Brewery världens största lager av lambic på ekfat.

Det finns flera produkter från Brouwerij Boon du kan beställa på Systembolaget.

Boon Framboise

Boon Kriek

Boon Oude Kriek

Boon Kriek Mariage Parfait

Boon Oude Geuze

Boon Geuze Mariage Parfait

Skrivet av Michael Karlberg 8 maj, 2018

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!