Sverigepremiär för Boons geuze på fat på The Bishops Arms

Under den belgiska veckan på The Bishops Arms kommer det vara Sverigepremiär för Brouwerij Boon’s Geuze Sélection. Det är den legendariska lambicmästaren Frank Boon på Brouwerij Boon som lyckats skapa en geuze på fat. Så för den surölsintresserade är ett besök på The Bishops Arms under den kommande veckan ett måste.

Traditionellt så finns äkta Oude Geuze bara på flaska eftersom det alltid har varit en öl som skapas av lambic som jäser i flaskan.

Oude Geuze görs genom att blanda gammal och ung lambic som omedelbart tappas på flaska. Den unga lambicen innehåller naturliga sockerarter som tillåter den vilda jästen från den äldre lambicen att reagera inuti flaskan och skapar då en geuze. Det har tidigare varit omöjligt att skapa en geuze på fat på grund av den alltför stora uppbyggnaden av tryck som skapas du den jäser igen.

För att skapa en geuze på fat har Brouwerij Boon tagit innovativa steg och skapat en ny lambicblandning som klarar av de nya dessa krav. Denna lösning ger ett sätt att hålla trycket i fatet nere och producerar en ”keg-conditioned” Geuze med en fyllig smak och med en syrlig fruktighet som är så signifikativ för Boons Geuze.

Den nya formeln levererar en smak som skiljer sig från den klassika geuze på flaska, med mindre kolsyra och en annan känsla i munnen.

Även om Geuze Boon Sélection tillverkas i traditionell stil kan den tyvärr inte kallas ”Oude Geuze” eftersom det namnet skyddas av EU och enligt lag är en öl som endast får tappas i flaskor.

Så för denna nya blandning har Brouwerij Boon skapat ett nytt varumärke – ”Geuze Boon Sélection”.

Brouwerij Boons helt unika geuze kommer att finnas på följande The Bishops Arms under veckan.

Lund
Malmö Gustav
Malmö Savoy
Helsingborg Mollberg
Helsingborg Marina Plaza
Växjö
Jönköping
Göteborg Park Aveny
Göteborg Plaza
Skövde
Sthlm Bellmansgatan/Söder
Sthlm Hornsgatan
Sthlm Gamla Stan
Sthlm Palace St. Eriksgatan
Sundbyberg
Västerås
Örebro
Karlstad
Luleå

Skrivet av Michael Karlberg 17 april, 2018

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!