MacRoy’s Finest – En mästerligt balanserad Blended Scotch Whisky.

Den 1 december släpps en ny blended scotch whisky på Systembolaget. MacRoys´s Finest Blended Scotch Whisky lanseras på 50cl PET-flaska, den enda whiskyn i det formatet på Systembolaget. MacRoy’s är en mästerligt balanserad och blended whisky med tydlig fatkaraktär och smak av hasselnötter, smörkola och vanilj. Pris 189 kr.

I hjärtat av Glasgow, Skottland, har John MacRoy Limited länge varit förknippat med konsten att hitta och köpa single malt- och single grainwhiskys av allra högsta kvalité, direkt från destillerierna. Som en etablerad whiskyproducent har John MacRoy Limited spelat en avgörande roll i skapandet av skotska whiskyblandningar av högsta kvalitet.

Idag är John MacRoy Limited en del av Angus Dundee Distillers, en framstående oberoende whiskyproducent, känd för sin expertis inom destillering och blending. Angus Dundees Master Distiller är Robert Fleming, en fjärde generationens destillatör med över 50 års erfarenhet av att destillera och blanda de finaste skotska whiskysorterna.

Det är Robert Flemings passion för att skapa exceptionella skotska whiskys som ledde honom till att skapa MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky. Från en omfattande inventering av single malt- och single grainwhiskys, fokuserade Robert Fleming på att välja whiskys som enbart hade mognat i amerikanska bourbonfat av premiumkvalité, personligen utvalda från resor till Kentucky, USA. De amerikanska ekfaten spelar en betydande roll i smaken hos MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky genom att tillföra underbara toner av vanilj, söt frukt, toffee och nötighet.

Efter flera års lagring i dessa amerikanska ekfat valde Robert Fleming med expertis och med alla sina års erfarenhet ut den perfekta kombinationen av single malt- och single grainwhiskys för att skapa MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky.

Resultatet är en skotsk whiskyblandning vackert balanserad med fyllighet och karaktär.

MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky

Doft: Nybakat bröd som förenas med honung, vanilj och rostat ekträ.

Smak: Mjuk toffeekola, brynt smör, hasselnöt och mjölkchoklad som med inslag av cederträ och rostat kaffe.

Avslutning: Avslutningen är elegant med noter av havrekakor, gyllene sirap och kanderade apelsinskal.

Skrivet av Michael Karlberg 7 december, 2023

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!