Teeling Whiskey i unikt samarbete med Plantation – Stiggin’s Fancy Pineapple Rum Cask.

Teeling Whiskey Company lanserar den 15 december en unik whiskey lagrad på fat från romproducenten Plantation på den svenska marknaden. Teeling Stiggin´s Fancy Pineapple Rum Cask finns att beställa på Systembolaget från och med den 15 december med nr 8291601. Alkoholhalt 49.2%, pris 569 kr.

Lagom till jul och med fallande temperaturer lanserar det Dublin-baserade innovativa whiskeydestilleriet Teeling Whiskey Company en fruktbomb till whiskey lagrad på fat som tidigare innehållit Plantatation Stiggin´s Fancy Pineapple Rum, en rom med anor från 1800-talet.

Pineapple Rum var en delikatess under 1800-talet i Storbritannien och en av den tidens stora författare var Charles Dickens som i ”Pickwickklubben” skrev om en viss pastor Stiggin’s som gärna avnjöt den delikata tropiska romen.

Plantation Rum har på ett kreativt sätt sammanfört ananas och rom enligt följande: Victoriaananas skalas för hand och skalen får ligga och dra i Plantations 3-stjärniga rom som sedan destilleras om i kopparpanna, denna rom blandas sedan med Plantations Original Dark Rum där fruktköttet från ananasen fått legat och mogna. Slutprodukten är Plantation Stiggin´s Fancy Pineapple Rum.

Det är i fat från denna rom som Teeling har låtit sin Small Batch Whiskey mogna och resultatet är en mycket smakrik och fruktig whiskey med tydliga toner av tropisk frukt och en delikat kryddighet samt nyanser av punsch och solmogen citrus. Här förenas det bästa av två världar nämligen karibisk rom och irländsk whiskey.

The Teeling Whiskey Company drivs av whiskypionjärerna och bröderna Jack och Stephen Teeling och är ett av Irlands mest intressanta destilleri just nu.

Bröderna bestämde sig för att öppna upp det första destilleriet på 125 år i Dublin med målet att återigen göra Dublin och Irland världsberömd för utsökt kopparpanns-whiskey igen. Valet föll på stadsdelen ”Liberties” som tidigare var hjärtat för Dublins whiskeyindustri.

Teeling Stiggin´s Fancy Pineapple Rum Cask finns att beställa på Systembolaget från och med den 15 december med nr 8291601.

Produktinfo Teeling Stiggin´s Fancy Pineapple Rum Cask

Artikelnummer: 8291601

Alkoholhalt: 49,2 %

Storlek: 700 ml

Pris: 569 kr

Lansering: 15 december 2020

Doft: Ananasskal med inslag av citrus och smörkola

Smak: Tropisk citrus med nyanser av arrak och en lätt pepprighet

Avslut: Melass och solmogna apelsiner samt en distinkt kryddighet

Skrivet av Michael Karlberg 12 december, 2020

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!