Innis & Gunn lanserar Session IPA på burk

Ett av Ölkollens favorit-bryggerier är tillbaka och denna gång med en härligt fräsch och uppfriskande Session IPA.
Ölen är bryggd med en komplex humlemix av 4 sorter med brittiskt, amerikanskt och europeiskt ursprung speciellt utvalda för att skapa en välbalanserad session IPA. En Session IPA är en alkoholsvagare version av IPA (india pale ale). Alkoholhalten på Innis & Gunn Session IPA ligger på 4,6%. Innis & Gunn Session IPA säljs i Systembolagets beställningssortiment från den 1 september. Pris 15.90 kr för 33 cl.

Innis & Gunn Session IPA är bryggd med en ny unikt rostad ”Extra Pale” malt vald för att ge ölen en distinkt maltighet. Innis and Gunn’s ”4 hop fusion” levererar förutom balanserad beska även friska toner av grapefrukt och apelsinskal. Allt summerat i en lång härlig eftersmak med perfekt balans.

– IPA är en klassisk alestil men har ändå en mytisk status bland de som dricker hantverksbrygd öl. Det tog oss många månader att fullända vårt recept på Session IPA. Vi ville ge våra Innis & Gunn fans en modern och innovativ IPA som är balanserad och lätt att dricka men samtidigt smakrik. Vi har omsorgsfullt valt en unik blandning av brittisk, amerikansk och europeisk humle för att brygga en smakrik öl i den relativt nya stilen session IPA., säger Dougal Gunn Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn.

Alen doftar röda frukter, rosenblad med lätta citrustoner. Smaken är väldigt maltig och den beska smaken från humlen balanseras av en anings sötma (butter biscuit). Den har en fin textur som ger en lång och varaktig avslutning i munhålan.

Läs mer.

Innis & Gunn India Ale Pale finns på Systembolaget från och med den 1 september.

Pris: 15,90 kr
Nr: 88053
Alkoholhalt: 4,6%
Volym: 330 ml
Malt: Extra Pale malt
Humle: Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral

Skrivet av Michael Karlberg 1 september, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!