Guld till Oude Geuze Boon Black Label

Bryggmästaren Frank Boon tog hem sin femte guldmedalj vid den prestigefyllda tävlingen World Beer Cup. I kategorin ”Belgian-Style Sour Ale” vann nämligen Boons Oude Geuze Boon Black Label, ölet som bryggdes för att fira bryggeriets 40-årsjubileum.

Geuze BOON Black Label buteljerades 26 mars 2015 och har lagrats i Boon’s källare i över 7 månader. Detta är ett öl som lämpar sig extremt bra för lagring och har ett bäst före datum som sträcker sig till år 2035.

Frank Boon har i högsta grad varit delaktig i att ge det traditionella belgiska ölet sin nuvarande status. På Frank Boons initiativ togs 1995 en kvalitetsstämpling fram för att skydda traditionell geuze. Genom detta har skillnaden mellan traditionell geuze (en blandning av ung och en äldre lambic som vanligtvis legat på fat i 2-3 år) och filtrerad, kommersiellt bryggd geuze blivit tydligare för den breda ölpubliken. Detta blev även startskottet på en ny era för äkta lambic och geuze. Idag är efterfrågan på spontanjäst öl rekordstor och allt fler får upp ögonen för de sura godsakerna från Belgien.

Boons  Oude Geuze Boon Black Label lanserades den 8 april på Systembolaget i en upplaga om 3000 flaskor.

Det finns fortfarande några flaskor kvar på en del Systembolag i landet.

Klicka här för att se om Oude Geuze Boon Black Label finns på ett Systembolag nära dig.

Skrivet av Michael Karlberg 10 maj, 2016

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!