Magners irish cider –  ett självklart val på St Patrick’s day

Magners Original Irish Cider är en äppelcider skapad av 100% färskpressad äppeljuice. Varsam lagring på ekfat och den rena naturliga fruktjuicen är hemligheten bakom smaken hos Magners. När det är dags att fira Saint Patrick's Day så har irländarna gärna sin favoritcider i glaset – Magners irish cider.

Hemligheten bakom Magners Irish Cider är den unika, naturliga smaken. Magners är nämligen skapad av 100 % färskpressad fruktjuice. Själva tillverkningen av cidern är ett riktigt hantverk som görs med största möjliga omtanke. Traditioner och historia spelar en viktig roll hos Magners och man använder än idag samma fruktpressar och tillverkningsmetoder som för femtio år sedan.

I produktionen av Magners används färskpressad äppeljuice från hela 17 olika äppelsorter som efter att ha plockats pressas och filtreras på traditionellt sätt. Efter att ha jäst lagras cidern på ekfat i upp till två år. Under lagringen görs regelbundna avsmakningar för att hitta den perfekta balansen. Visst finns det snabbare sätt att tillverka cider – men då skulle det inte vara Magners.

Idag är Magners Irish Cider den absolut mest populära cidern på den irländska marknaden och är till och med det tredje största märket även när man räknar in alla ölmärken.

magners_200x200px

Cider från Magners Irish Cider:

Magners Original. Klicka här för att se om Magners Original finns på ditt lokala Systembolag eller beställ.

Magners Pear. Klicka här för att beställa Magners Pear.

Magners Berry. Klicka här för att beställa Magners Berry.

 

Skrivet av Michael Karlberg 9 mars, 2021

Har du fyllt 25?

Olkollen.se innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som är över 25 år. Stämmer det på dig?

Ja, släpp in mig på sidan

Nej, ta mig till Google istället

X

Få bättre ölkoll och anmäl dig till vårt nyhetsbrev!